Maashof wonen

Ons aanbod

Zorgboerderij de Maashof Wonen is een kleine woonvoorziening voor mensen met NAH
(niet aangeboren hersenletsel) of daaraan gelijkstaand zorgprofiel.
Dit zijn mensen die hersenbeschadiging hebben opgelopen na de geboorte, door een trauma of een ziektebeeld. Dit uit zich in bijvoorbeeld mentale en/of lichamelijke beperkingen.
Onze bewoners zijn jongvolwassen mensen, maar ook mensen van middelbare leeftijd.
Deze groep mensen zijn relatief jong, passen niet in een verpleeghuis of gehandicaptenzorg.
Vanwege de beperkingen van onze bewoners kunnen zij niet geheel zelfstandig wonen. Door middel van de juiste persoonlijke begeleiding, de rust, de ruimte, de gezelligheid en de aansluiting met mensen die eenzelfde problematiek hebben, willen wij bereiken dat onze bewoners het levensgenot weer terugvinden. Dit kan in samenwerking met diverse disciplines. Ons doel is dat onze bewoners de ruimte en tijd krijgen in een meedenkende omgeving om zo goed mogelijk met zijn/ haar beperkingen om te gaan. Doen wat nodig is, daar staan wij voor!

Meer informatie vindt u verder op deze pagina.

 

hoe ziet de woonvorm er van binnen uit

De zithoek in de huiskamer.
De keuken in de huiskamer.
Een voorbeeld van een appartement.
Persoonlijke badkamer in een appartement.

wat heb je nodig om bij ons te kunnen wonen.

Indien er een indicatie voor 24-uurs zorg is afgegeven vanuit het CIZ (centrum indicatie zorg), je een vorm van NAH hebt en je een woonplek met begeleiding zoekt in een rustige omgeving zien wij mogelijkheden om bij Zorgboerderij de Maashof te wonen.
Mensen die bij ons wonen hebben een indicatie uit de WLZ (wet langdurige zorg),
vaak is dit in de vorm van ZIN (zorg in Natura). De indicaties die wij kunnen plaatsen
zijn een VPT (volledig pakket thuis) en PGB (persoonsgebonden budget). De hoogte
van de indicatie die de bewoner heeft is meestal een LG4 of LG6. Wij werken samen met de bewoner met behulp van doelen naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Het kan zijn dat iemand naar zelfstandig wonen groeit of dat iemand levensbestendig bij ons blijft wonen. Een doel kan ook zijn om gewoon lekker te leven!

Hoe ziet het wonen eruit

Zorgboerderij De Maashof heeft verschillende ruimtes om uw woongenot zo aangenaam mogelijk te maken, denk hierbij aan de sfeervolle gezamenlijke woonruimte met hierin een ruime keuken, eettafels en loungehoek met tv en bankstel. Verder is er een wasruimte met sanitaire ruimte voor mindervalide bewoners. Er zijn 10 appartementen die gelijk zijn qua grootte en voorzieningen. Standaard zit er een keukenblok met kraan, wasbak, koelkast met vriesvak, combimagnetron en opbergruimte met besteklade in het appartement. Ook is de badkamer ingericht met open douche, wastafel met spiegel, opbergkast en een toilet. Dit alles in de badkamer is aangepast met de juiste voorzieningen voor mensen met NAH (wasbak waar een rolstoelgebruiker onder kan, toiletbeugels, een speciale douchebeugel etc.)

Gezelligheid vinden we erg belangrijk, we zien elkaar als een gezin en doen ook vele leuke activiteiten met elkaar. Van een spelletje in de huiskamer tot uitjes met zijn alle,  fietsen met de duofiets, een high tea organiseren of sport spellen. Uiteraard hebben we ook een corveelijst, menulijst en huisregels waar iedereen zich aan houdt. 

We bieden een zo fijn mogelijke structuur voor iemand in zijn dagelijks leven, zoeken uit of werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk mogelijk is. Een combinatie van wonen en dagbesteding bij de Maashof is ook mogelijk.  Elke bewoner heeft een eigen persoonlijk begeleider (PBer) die een eerste aanspreekpunt is. 

 

contactgegevens

Adres:
Hogenhofstraat 10 C
6627 KC Maasbommel

Email algemeen:
info@zorgboerderijdemaashof.nl

Wonen: 
Telefoon Woonvorm 06-57901971
Mobiel 06-20075900